background

Чому перепелині яйця корисні?

 

  

Перепелині яйця – це джерело вітамінів А, В1, В2, В6, В12, D, заліза, цинку, міді, фосфору та інших важливих мікро-речовин і амінокислот. Вже давно доведено, що перепелині яйця є не тільки одним з найбільш корисних продуктів, але і натуральним медичним засобом, за допомогою якого виліковуються численні захворювання.

1. Перепелині яйця виводять з крові токсини і важкі метали, сприяють збільшенню гемоглобіну в крові, значно зміцнюють імунітет.

 

2. Сприяють лікуванню ракових захворювань, перешкоджають розвитку хвороби і є натуральним засобом, який успішно замінює хімічні препарати при лікуванні.

3. Зменшують каміння в жовчному міхурі, сприяють лікуванню захворювань печінки і нирок.

4. Зміцнюють серцевий м'яз, прискорюють відновлення організму після інсульту, є натуральним альтернативним препаратом при лікуванні серцевих захворювань.

5. Зміцнюють нервову систему, покращують пам'ять, сприяють поліпшенню роботи мозку.

6. Тривале вживання перепелиних яєць зміцнює імунну систему людини і уповільнює старіння.

7. Покращують стан волосся і шкіри; перепелині яйця входять до складу багатьох масок для волосся і шкіри.

8. Підвищують потенцію чоловіків. Передміхурова залоза отримує фосфор, а також протеїни і вітаміни, необхідні для відновлення її функцій.

9. Є натуральним засобом при лікуванні захворювань шлунково-кишкового тракту, сприяють лікуванню гастриту, виразки шлунка і дванадцятипалої кишки.

10. Сприяють лікуванню туберкульозу, бронхіальної астми, вегето-судинної дистонії та діабету.

11. Зміцнюють кістки та сприяють лікуванню остеопорозу, а також запобігають його появі при регулярному вживанні.

12. Сприяють лікуванню алергічних захворювань.

 Список хвороб, лікуванню яких сприяють перепелині яйця, можна продовжити, але це основні. Перепелині яйця також обов'язково повинні бути в складі раціону ослаблених дітей та дітей, які відстали у рості. Також перепелині яйця допомагають пережити стрес, депресію і інші психічні розлади. Великий плюс перепелиних яєць в тому, що вони не завдають ніякої шкоди і не мають побічних дій на відміну від медикаментів.

Куряче чи перепелине яйце?

 Перепелині яйця містять дуже багато вітамінів і мінералів. Незважаючи на маленький розмір, харчова цінність перепелиного яйця в чотири рази перевищує харчову цінність курячого. У порівнянні з курячим яйцем в перепелиному яйці в два з половиною рази міститься більше вітамінів А, В1, В2. Також у перепелиному яйці міститься в п'ять разів більше заліза і калію. Перепелине яйце містить 13% протеїнів, в той час як куряче - 11%.

Як вживати

Перепелині яйця корисно вживати в сирому вигляді, запиваючи соком або водою, за 30 хвилин до прийому їжі. Не турбуйтеся з приводу сальмонели, так як перепелині яйця дуже стійкі до інфекцій завдяки підвищеному вмісту лізоциму, який вбиває шкідливу бактерію. Якщо ви не можете вживати сирі яйця, рекомендуємо змішувати їх з кашею, картопляним пюре або кидати в суп. У таблиці нижче вказана кількість яєць і тривалість їх прийому для різних вікових груп:

Вік

Загальна кількість яєць

Кількість днів

1-й день

2-й день

3-й день

З 4-го дня

Дорослі

240

49

3

3

4

5

Дорослі

120

25

3

3

4

5

16-18 років

120

25

3

3

4

5

11-15 років

120

31

3

3

3

4

8-10 років

90

30

3

3

3

3

4-7 років

60

20

3

3

3

3

1-3 роки

60

30

2

2

2

2

3 – 12 місяців

30

30

1

1

1

1

Перепелині яйця при кімнатній температурі можуть зберігатися до 30 діб, а в холодильнику – до 60 діб. Також пам'ятайте, що всі вітаміни при п'ятнадцятихвилинній термічній обробці руйнуються.

Про користь перепелиного м'яса

Високо цінується і м'ясо перепелів. За своїми смаковими якостями і складом воно відноситься до дієтичних продуктів. У м'ясі перепела міститься велика частка протеїну і незамінних амінокислот. М'ясо перепелів є джерелом фосфору, заліза і міді, а також постачає організм помірною кількістю цинку і селену. Містить більше вітамінів В1, В, А, ніж м'ясо інших птахів. М'ясо легко засвоюється і дуже м'яке на смак. Використовується при лікуванні захворювань шлунка, серця, нирок, зміцнює кістку і покращує загальне самопочуття. Перепелине м'ясо позитивно впливає на потенцію і репродуктивні функції організму. На основі овомукоїду, який міститься в м'ясі перепела, виготовляють медичні препарати для лікування алергії. Широко використовується в східній, народній та естетичній медицині.